Blog de Salvador Sostres

Enamorar-se de la cambrera

No crec que el jutge Marchena accepti processar Puigdemont per desordres agreujats, tal com voldria i esperava Pedro Sánchez; més aviat em sembla que acceptarà la malversació agreujada que proposa el jutge instructor Pablo Llarena, aprofitant el nyap de llei que va contribuir a fer aquesta inclement negació de tota intel·ligència que fa dir-se Jaume Asens.

Puigdemont té por de ser extradit. Jo si fos ell també estaria espantat, però no exactament pels mateixos motius.

Si extraditen Puigdemont per malversació -o pels aldarulls, és igual- el seu pànic ha de ser que la farsa quedarà al descobert. Vostè va fer renou i va destinar diner públic a finalitats delictives (que tampoc no va acabar de concretar). Això és tot el que va fer. No va fer res més. I ha construït el seu mite sobre una mentida i una clamorosa, insòlita covardia. Vostè no va fer res. Ni un cop d’estat, ni un referèndum il·legal, ni res que no fos enganyar els seus amb faramalla, i córrer encabat a amagar-se com una rata. Aquest és el cartell que li haurien de penjaran al pit quan torni a Espanya. I més que a un jutjat, dur-lo a una d’aquelles fires que un s’asseu en una cadira sobre una estructura de fusta, sota hi ha cubell ben ple d’aigua i tu has de tirar boles fins que fas córrer la trampeta i el que hi ha assegut cau i queda ben xop. 

Culpar Esquerra de les conseqüències de la reforma legal em sembla bé. A Esquerra se l’ha de culpar de tot i sempre. I per cap d’any fer una avaluació de danys i demanar-li perdó per les dues o tres vegades que t’hagis equivocat. És més segur així, i més ràpid. T’equivoques menys, tens més raó, ets més eficaç. Esquerra ha estat oportunista, avantatgista, exactament igual que Puigdemont, Convergència, el PDECat i Junts. I Convergència té l’agreujant que no era Esquerra, que sabia com era Esquerra, i que va decidir apropar-s’hi, relacionar-s’hi en nom de la unitat nacional, i ha acabat cremada, escarnida i molt probablement extraditada, que és com acaben totes les coses que toca Esquerra: de la pitjor manera possible. La República, el tripartit, Artur Mas i ara tot això que en penja. No és una opinió, és la història de Catalunya. És important conèixer les coses que dius que estimes. 

A Puigdemont, i a Convergència, els ha passat exactament el que mereixen. Sabien la Història, no poden dir que no la sabien. El president Pujol la sabia. I la va explicar moltes vegades quan sempre va bandejar Esquerra i va pactar amb el PP i amb el PSOE. Moltes vegades va dir, el president Pujol, que amb Esquerra no es podia anar enlloc. Però els seus cadells van resoldre que eren més llestos que ell i es va cremar Convergència, es va cremar Artur Mas -la CUP és l’esquerra d’Esquerra, tot i que sociològicament no sigui ben bé així-, es van cremar les eleccions autonòmiques que el president Puigdemont era a punt de convocar, es va cremar la declaració d’independència més ridícula des de la tanqueta de Venècia, i per descomptat s’ha cremat Catalunya. Catalunya sencera. Que ara a Puigdemont ens el tornin i es passi uns anys a la garjola és un regal pòstum d’Esquerra, la mena de regals que mereixen els que van a buscar el mal que ja coneixen perquè creuen que ells són més forts i podran controlar-lo. El que ha begut i s’ha drogat i condueix i diu: “jo controlo”. Acaben trucant els seus pares de matinada i no són bones notícies, tot i que no et digueren que s’havia mort fins que vas arribar a l’hospital.

Així ha acabat Catalunya sempre que s’ha intentat construir a partir d’Esquerra i per l’esquerra. Aquest és el final dramàtic dels catalans, tant si se senten només catalans o també espanyols. En aquest groller desastre aconseguim per fi ser un sol poble. Una sola derrota. Sabem la Història però no volem assumir-la i som un pare de família -et sona?- que no en té prou de follar-se la cambrera sinó que s’enamora d’ella. I després fas un fill que no toca, i la cambrera et deixa. I pagues pensions d’un nen a qui mai no veus mentre els teus fills de sempre et miren, t’estimen i desconfien de tu amb una profunda tristesa.

Va haver-hi un temps en què per anar bé en teníem prou de saber que, qualsevol cosa, però no amb Esquerra.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: